Lanzarote

Lanzarote Spanje

Lanzarote is een eiland in de Canarische Eilanden, dat voor de kust van Marokko ligt. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 845 vierkante kilometer en telt ongeveer 145.000 inwoners. Lanzarote is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de unieke landschappen.

Het eiland Lanzarote

Lanzarote is het meest noordoostelijke eiland van de Canarische Eilanden en maakt deel uit van Spanje. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en dat is te zien aan de vele kraters, lavavelden en vulkanen die er te vinden zijn. De regio heeft een zeer gevarieerd landschap met veel natuurschoon en is daardoor een ideaal vakantieoord voor natuurliefhebbers.

Geschiedenis Lanzarote

Lanzarote kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De eerste inwoners van het eiland waren de Guanchen, een volk dat oorspronkelijk uit Noord-Afrika afkomstig was. De Guanchen leefden voornamelijk van de landbouw en de veeteelt. In de 15e eeuw werd Lanzarote ontdekt door de Portugezen en later ook door de Spanjaarden. Het eiland was in die tijd een belangrijke tussenstop voor schepen die op weg waren naar Amerika. In de 18e en 19e eeuw werd het eiland geteisterd door piraterij en zeerovers. Later in de 20e eeuw werd Lanzarote een populaire vakantiebestemming en groeide het toerisme uit tot een belangrijke bron van inkomsten voor de regio.

Klimaat Lanzarote

Lanzarote heeft een subtropisch klimaat met weinig neerslag en veel zon. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden Celsius in de winter en rond de 30 graden Celsius in de zomer. De beste tijd om Lanzarote te bezoeken is van april tot en met november, wanneer het weer het meest stabiel is. Door de constante wind is het klimaat op het eiland zeer aangenaam en niet te heet.

Interessante feiten

  • Lanzarote heeft een eigen druivensoort, de malvasía, die wordt gebruikt om een heerlijke zoete wijn te maken. Deze wijn is een van de specialiteiten van het eiland.
  • In 1993 werd Lanzarote uitgeroepen tot UNESCO biosfeerreservaat vanwege de unieke natuurlijke en culturele eigenschappen van het eiland.
  • Het eiland heeft een aantal zeer mooie surfspots waar internationale wedstrijden worden gehouden.

Vakantiemogelijkheden

Lanzarote is een ideale vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar zon, zee en strand. Het eiland heeft tal van prachtige stranden en baaien waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en snorkelen. Daarnaast zijn er op het eiland veel watersportmogelijkheden, zoals surfen, zeilen en kitesurfen. Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te doen op Lanzarote. Het eiland heeft vele natuurparken en -reservaten waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden.
Een andere bezienswaardigheid op Lanzarote is de Cueva de los Verdes, een prachtige lavatunnel die ontstaan is tijdens de uitbarsting van de vulkaan La Corona. De tunnel is ongeveer 6 kilometer lang en heeft verschillende kamers en gangen die je kunt verkennen. Ook de Jameos del Agua zijn een aanrader. Dit is een grottencomplex dat is omgebouwd tot een auditorium, een restaurant en een nachtclub. Je kunt er genieten van prachtige muziekoptredens en dansvoorstellingen in een unieke setting.
Daarnaast zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie op Lanzarote. Zo kun je bijvoorbeeld het Casa Museo del Campesino bezoeken, een museum over de geschiedenis van het eiland en de levensstijl van de lokale boeren. Of bezoek de Mirador del Río, een uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.
Weer Lanzarote

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5