Salou

Salou Spanje

Salou is een populaire vakantiebestemming aan de Costa Dorada in Spanje. De stad is gelegen in de provincie Tarragona en heeft ongeveer 27.000 inwoners. Salou is vooral bekend om zijn mooie stranden, levendige nachtleven en familie-vriendelijke attracties. Elk jaar trekken duizenden toeristen naar deze zonnige bestemming om te genieten van de Spaanse zon en de mediterrane cultuur. In dit artikel zullen we enkele belangrijke aspecten van Salou bespreken, waaronder de geschiedenis, het klimaat, de vakantiemogelijkheden en leuke feiten.

De stad Salou

Salou is een levendige stad met een bruisend nachtleven en talloze restaurants, bars en winkels. Het centrum van de stad is de levendige boulevard, Paseo Jaume I, waar u een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee heeft. Hier vindt u ook het beroemde beeld van Jaume I, de oprichter van de stad. Verder vindt u in het centrum van Salou ook de gotische kerk van Santa Maria del Mar, gebouwd in de 18e eeuw.
Een van de belangrijkste toeristische attracties in Salou is PortAventura World, een pretpark met zes verschillende themagebieden. Het park biedt spannende achtbanen, shows en attracties voor het hele gezin. Daarnaast heeft het park een groot waterpark, Caribe Aquatic Park genaamd, met glijbanen en zwembaden voor alle leeftijden.

Geschiedenis Salou

Salou werd gesticht in de 18e eeuw, en werd toen voornamelijk bewoond door vissers en landbouwers. De stad begon echter te groeien als toeristische bestemming in de jaren 1960 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd Salou gebruikt als vluchtroute voor duizenden Spanjaarden die naar Frankrijk vluchtten.

Klimaat Salou

Salou heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. De zomers zijn lang en droog, met temperaturen die gemakkelijk boven de 30 graden Celsius kunnen uitkomen. De wintermaanden zijn koeler, maar nog steeds mild genoeg om buitenactiviteiten te ondernemen. Door het milde klimaat is Salou het hele jaar door een populaire vakantiebestemming.

Interessante feiten

  • Salou is niet alleen bekend als een populaire vakantiebestemming, maar ook als de geboorteplaats van de Spaanse zangeres en actrice Edurne.

  • Elk jaar wordt in Salou het grootste festival van Catalonië gevierd, La Festa Major. Tijdens dit festival wordt de stad omgetoverd tot een feestelijke omgeving met optochten, dansen en vuurwerk.

  • Salou is de thuisbasis van de grootste fontein van Europa, de Fuente Luminosa. Deze fontein heeft meer dan 200 lichten en 30 verschillende waterstralen en biedt een spectaculaire show tijdens de avonduren.

  • In Salou vindt u het hoogste gebouw aan de Costa Dorada, het 110 meter hoge gebouw van Hotel Jaime I.

  • De stranden van Salou behoren tot de schoonste stranden van Spanje en hebben allemaal de blauwe vlag-status, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste normen voor kwaliteit en milieu.

Vakantiemogelijkheden

Salou is vooral populair bij gezinnen, maar ook jongeren trekken elk jaar naar de stad voor het bruisende nachtleven. Er zijn tal van activiteiten en attracties voor jong en oud, zoals het pretpark PortAventura World en het waterpark Caribe Aquatic Park. Ook het strand van Salou is een belangrijke attractie, met gouden zandstranden en een helderblauwe zee.
Voor degenen die graag buiten zijn, zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de omgeving van Salou. Het nabijgelegen Montsant-gebergte biedt een prachtig landschap en uitdagende wandelroutes. Daarnaast is er ook de Camino de Ronda, een wandelpad langs de kust dat leidt naar andere prachtige stranden en baaien.
Voor wie van winkelen houdt, biedt Salou verschillende winkelcentra en markten. In de stad vindt u ook tal van souvenirwinkels waar u lokale specialiteiten en ambachtelijke producten kunt kopen.
Weer Salou

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5