Kaart van Spanje

Spanje is een groot land gelegen in Zuid-Europa. Het is het vierde grootste land in Europa en het vijfde grootste land in termen van oppervlakte in de Europese Unie. Het heeft een oppervlakte van 505.944 vierkante kilometer.

Hoe groot is Spanje

Met een bevolking van meer dan 47 miljoen mensen, is Spanje een van de meest bevolkte landen in Europa. Het is de zesde grootste economie van de Europese Unie en een van de toeristische hotspots van de wereld.
Spanje is gelegen aan de zuidwestelijke kust van Europa, met Portugal en Andorra in het westen, Frankrijk en Andorra in het noorden en de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan in het zuiden en westen.

De hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid, die ook de grootste stad van het land is. Madrid is een belangrijk politiek, economisch en cultureel centrum en bekend om zijn rijke geschiedenis, kunst en architectuur. Andere belangrijke steden in Spanje zijn Barcelona, Valencia, Sevilla en Bilbao.
Spanje is een groot en bevolkt land gelegen in Zuid-Europa, met Madrid als hoofdstad. Het is een belangrijk economisch en cultureel centrum en een populaire bestemming voor toeristen.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5