Valencia

Valencia Spanje

Valencia is een prachtige stad in het oosten van Spanje. Het is de op twee na grootste stad van Spanje en heeft meer dan 800.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Valencia is een populaire vakantiebestemming vanwege het prachtige klimaat, de mooie stranden, het bruisende nachtleven en de rijke cultuur en geschiedenis van de stad. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis naar Valencia en vertellen we je alles wat je moet weten over deze prachtige stad.

De stad Valencia

Valencia is een stad die een rijke geschiedenis combineert met moderne architectuur. Het historische centrum van de stad is prachtig bewaard gebleven en biedt een inkijkje in het verleden van de stad. De stad heeft vele pleinen, parken, musea en kerken die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Het meest iconische gebouw van de stad is de Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschappen), een complex van futuristische gebouwen ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Het complex omvat onder meer een operagebouw, een planetarium en een aquarium.

Geschiedenis Valencia

Valencia heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd gesticht in de 2e eeuw voor Christus en groeide uit tot een belangrijke handelsstad. In de middeleeuwen was Valencia een van de belangrijkste steden van Spanje en een belangrijk centrum van de Arabische cultuur. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog was Valencia de hoofdstad van de Republikeinse regering. Na de oorlog onderging de stad een periode van snelle modernisering en groei, waardoor Valencia vandaag de dag een moderne en levendige stad is.

Klimaat Valencia

Het klimaat van Valencia is mediterraan, wat betekent dat het warme zomers heeft en zachte winters. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven de 30 graden Celsius, terwijl de winters mild zijn met temperaturen rond de 15 graden Celsius. De beste tijd om Valencia te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder toeristen zijn dan in de zomermaanden.

Interessante feiten

  • De stad van de kunst en wetenschap, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Valencia, diende als inspiratie voor de planeet Naboo in de Star Wars-prequel trilogie.
  • Valencia is de derde grootste stad van Spanje, na Madrid en Barcelona, met een bevolking van ongeveer 800.000 inwoners.
  • Het Turia-park, een van de grootste stedelijke parken van Europa, beslaat een oppervlakte van meer dan 9 kilometer en ligt op de voormalige bedding van de rivier de Turia.
  • Het L’Hemisfèric, een van de gebouwen in de stad van de kunst en wetenschap, is een IMAX-bioscoop in de vorm van een oog en is een van de grootste projectiedomes ter wereld.
  • Valencia heeft een eigen feestdag, genaamd Las Fallas, die elk jaar in maart wordt gevierd. Het feest bestaat uit enorme papier-maché beelden die in brand worden gestoken als symbool van het vernietigen van het oude en het verwelkomen van het nieuwe.
  • Valencia heeft een eigen paardenras, het Valencianob, dat al eeuwenlang wordt gefokt en gebruikt wordt voor landbouw en transport. Het ras is bekend om zijn kracht, uithoudingsvermogen en wendbaarheid.

Vakantiemogelijkheden

Valencia is een fantastische vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. De stad heeft kilometerslange zandstranden die gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Maar Valencia heeft veel meer te bieden dan alleen stranden. De stad heeft een bruisend nachtleven met talloze bars, clubs en restaurants. Daarnaast heeft Valencia vele bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals de kathedraal van Valencia, het Turia-park en het Mercado Central.
Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Valencia is een bezoek aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit futuristische complex is ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava en omvat enkele van de meest indrukwekkende gebouwen van Valencia. Zo is er het Palau de les Arts Reina Sofia, een indrukwekkend operagebouw dat is ontworpen om op een drijvend schip te lijken. Het gebouw herbergt vier grote operahuizen en heeft een capaciteit van bijna 4.000 bezoekers. Naast het operagebouw vind je ook het L’Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa met meer dan 500 verschillende diersoorten en een grootse onderwatertunnel.
Een andere must-see bezienswaardigheid in Valencia is de kathedraal van Valencia, ook bekend als de Kathedraal van de Heilige Maria van Valencia. Dit is een gotische kerk die dateert uit de 13e eeuw en beschikt over verschillende architecturale stijlen. De kathedraal is vooral bekend om zijn prachtige kapel, de Capilla del Santo Cáliz, die de Heilige Graal bevat.
Voor wie houdt van musea en geschiedenis, zijn er tal van mogelijkheden in Valencia. Het Museo de Bellas Artes de Valencia is een van de belangrijkste kunstmusea van Spanje met werken van beroemde schilders zoals Velázquez en Goya. Het Nationaal Museum van de Ceramiek en de Decoratieve Kunsten Gonzalez Marti biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van keramiek in Valencia en Spanje.
Weer Valencia

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5