Ca'n Picafort

Ca'n Picafort Spanje

Ca’n Picafort is een prachtige stad in het noorden van Mallorca, Spanje. Deze stad heeft ongeveer 8.000 inwoners en ligt op slechts 1 uur rijden van de luchthaven van Palma de Mallorca. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat, de rijke geschiedenis en de vele activiteiten die er te doen zijn.

De stad Ca'n Picafort

Ca’n Picafort is een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn prachtige zandstranden en kristalheldere water. Het is een populaire bestemming voor zowel gezinnen als koppels vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn. In de stad vindt u tal van restaurants, bars en winkels. Er is ook een prachtige promenade langs het strand waar u heerlijk kunt wandelen terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee.

Geschiedenis Ca'n Picafort

De geschiedenis van Ca’n Picafort gaat terug tot de Romeinse tijd. De stad was vroeger een belangrijke haven, en er zijn nog steeds overblijfselen te zien van de oude Romeinse nederzettingen. Tijdens de middeleeuwen werd Ca’n Picafort vaak aangevallen door piraten, maar in de 18e eeuw werd de stad herbouwd en ontwikkelde het zich tot een belangrijke handelsplaats. Tegenwoordig is Ca’n Picafort een populaire vakantiebestemming die nog steeds de charme van zijn rijke geschiedenis behoudt.

Klimaat Ca'n Picafort

Ca’n Picafort heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het warme, droge zomers heeft en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is rond de 30 graden Celsius, terwijl het in de winter zelden kouder wordt dan 10 graden Celsius. Door het heerlijke klimaat is Ca’n Picafort het hele jaar door een populaire vakantiebestemming.

Interessante feiten

  • Een van de meest populaire stranden in de stad is Playa de Ca’n Picafort, dat zich uitstrekt over meer dan 1 km en bekend staat om zijn fijn zand en ondiep water.
  • Ca’n Picafort is ook een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van andere delen van Mallorca, waaronder de nabijgelegen stad Alcudia en de hoofdstad Palma de Mallorca.
  • In de buurt van Ca’n Picafort is er een oud Romeins theater te vinden, dat dateert uit de 1e eeuw na Christus en bekend staat om zijn prachtige akoestiek.
  • Elk jaar wordt in Ca’n Picafort het Festa des Vermar gevierd, ter ere van de druivenoogst. Tijdens dit festival wordt er gedanst, gezongen en natuurlijk veel wijn gedronken.

Vakantiemogelijkheden

Als u op zoek bent naar een ontspannen vakantie, dan is Ca’n Picafort de perfecte bestemming. U kunt genieten van de prachtige stranden en het kristalheldere water, terwijl u geniet van de zon. Er zijn tal van activiteiten te doen, zoals zeilen, windsurfen, duiken en snorkelen. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen natuurpark Albufera, waar u kunt genieten van prachtige wandelroutes en het bekijken van de lokale flora en fauna.
Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan kunt u een bezoek brengen aan de oude Romeinse ruïnes, of een wandeling maken door de oude stad. Er zijn ook veel lokale festivals en evenementen het hele jaar door, waaronder de jaarlijkse Fiestas de San Antonio, die plaatsvinden in januari.
Weer Ca'n Picafort

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5