Playa del Inglés

Playa del Inglés Spanje

Playa del Inglés is een populaire vakantiebestemming aan de zuidkust van Gran Canaria in Spanje. De stad is bekend om zijn prachtige zandstranden, bruisende nachtleven en tal van activiteiten die het hele jaar door worden aangeboden. Met een bevolking van ongeveer 18.000 mensen is het een van de grootste toeristische centra op het eiland Gran Canaria. In dit artikel zal ik meer vertellen over de stad, de geschiedenis, het klimaat en de verschillende activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie in Playa del Inglés.

De stad Playa del Inglés

Playa del Inglés is een populaire badplaats gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. De stad heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Je kunt er genieten van de zon op het strand, lekker eten in een van de vele restaurants, winkelen in de talrijke winkels en genieten van het bruisende nachtleven. Er is altijd wel iets te doen in Playa del Inglés. Het grootste deel van de stad is gebouwd voor toeristen, en er zijn dan ook talloze hotels en appartementencomplexen te vinden. Daarnaast is er een groot winkelcentrum, winkels, restaurants, bars en discotheken.

Geschiedenis Playa del Inglés

Playa del Inglés werd pas in de jaren 60 ontwikkeld als toeristische bestemming. Het gebied was oorspronkelijk een woestijnachtige omgeving, waar alleen wat landbouw werd bedreven. Na de ontwikkeling van het toerisme begon de stad echter snel te groeien. In de jaren 70 en 80 groeide Playa del Inglés uit tot een van de belangrijkste toeristische centra van Europa. Het was vooral populair bij jongeren die op zoek waren naar zon, zee en feesten. Tegenwoordig is Playa del Inglés een bestemming voor alle leeftijden en is het nog steeds een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Spanje.

Klimaat Playa del Inglés

Het klimaat van Playa del Inglés is warm en zonnig het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 graden Celsius, met weinig neerslag en veel zonneschijn. In de zomer kan het erg warm worden, met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden Celsius. De zee heeft een aangename temperatuur van rond de 20 graden Celsius in de zomer en de winter. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door te genieten van de stranden en de zee.

Interessante feiten

  • Het strand van Playa del Inglés is maar liefst 6 kilometer lang, waardoor het een van de langste stranden van Gran Canaria is. Er is dus genoeg ruimte voor iedereen om te genieten van de zon, zee en het strand.
  • De duinen van Maspalomas, die zich vlakbij Playa del Inglés bevinden, zijn ontstaan door de wind en de zee. Ze zijn een van de belangrijkste toeristische attracties van de regio en zijn zelfs beschermd als natuurreservaat.
  • In Playa del Inglés zijn er verschillende waterparken te vinden, zoals Aqualand Maspalomas en Aqua Sur. Deze parken zijn leuk voor jong en oud en bieden tal van waterglijbanen, zwembaden en andere attracties.
  • Het winkel- en uitgaanscentrum Yumbo in Playa del Inglés is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. Hierdoor is het een leuke plek om kennis te maken met de lokale cultuur en gewoonten.
  • Playa del Inglés heeft een eigen vuurtoren, Faro de Maspalomas genaamd. Deze vuurtoren is gebouwd in 1890 en is nog steeds in gebruik. Het is een mooie plek om te bezoeken en biedt een prachtig uitzicht over de kustlijn.
  • Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is het Casa-Museo Tomás Morales een bezoek waard. Dit museum is gewijd aan de dichter Tomás Morales, die geboren is in Moya op Gran Canaria. Het museum is gevestigd in het voormalige huis van de dichter en biedt een interessante kijk op zijn leven en werk.

Vakantiemogelijkheden

Playa del Inglés is een ideale bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. De stad heeft verschillende prachtige stranden, waaronder het populaire Playa del Inglés strand. Dit strand is ongeveer 3 kilometer lang en biedt tal van watersportmogelijkheden, zoals surfen, windsurfen en kitesurfen. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten die je kunt doen, zoals golfen, tennissen en paardrijden.
Als je even genoeg hebt van het strand, kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen duinenpark. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 400 hectare en is de thuisbasis van verschillende soorten flora en fauna. Het is een ideale plek om te wandelen, fietsen of om gewoon even te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur.
Playa del Inglés staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven. Er zijn tal van bars, discotheken en clubs die tot in de vroege uurtjes geopend zijn. Vooral het winkel- en uitgaanscentrum Yumbo is populair bij jongeren. Dit winkelcentrum heeft verschillende verdiepingen met tal van winkels, bars en discotheken. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor toeristen en locals en de perfecte plek om te genieten van een avondje uit.
Weer Playa del Inglés

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5