Fuerteventura

Fuerteventura Spanje

Fuerteventura is een eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika en ten westen van Spanje. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 1.660 km² en heeft een bevolking van ongeveer 120.000 inwoners. Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en een ontspannen sfeer. Het eiland is een ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een rustige vakantie in de zon.

De regio Fuerteventura

Fuerteventura is verdeeld in zes gemeenten, namelijk Antigua, Betancuria, La Oliva, Pájara, Puerto del Rosario en Tuineje. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en bestaat uit rotsachtige bergen en vlaktes. De stranden van het eiland behoren tot de beste van Europa en bieden wit zand en kristalhelder water.

Geschiedenis Fuerteventura

Het eiland werd voor het eerst ontdekt door de Normandiërs in de 11e eeuw. Later werd het eiland bezet door de Spanjaarden en in 1405 werd het officieel ingelijfd bij het Koninkrijk van Castilië. In de 18e eeuw werd het eiland verlaten door de oorspronkelijke bewoners vanwege een droogte en hongersnood. In de 20e eeuw werd het eiland een populaire toeristische bestemming en kende het een snelle groei in de economie.

Klimaat Fuerteventura

Fuerteventura heeft een subtropisch klimaat met weinig neerslag en veel zonneschijn het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 30°C, terwijl de wintermaanden gemiddeld rond de 20°C zijn. Het eiland wordt soms getroffen door zandstormen, maar deze zijn zeldzaam en meestal niet ernstig.

Interessante feiten

  • Fuerteventura is een populaire bestemming voor Europese windsurfers vanwege de constante wind en de hoge golven.
  • Het eiland heeft zijn naam te danken aan de Spaanse woorden ‘fuerte’ (sterk) en ‘viento’ (wind), vanwege de sterke wind die het eiland kenmerkt.
  • Fuerteventura heeft een unieke flora en fauna, waaronder de endemische Fuerteventura-hagedis en verschillende soorten planten die alleen op het eiland voorkomen.
  • Het eiland is ook de thuisbasis van het grootste zonne-energiecentrale van Europa, die ongeveer 25% van de energiebehoefte van het eiland levert.

Vakantiemogelijkheden

Fuerteventura is een ideale bestemming voor mensen die willen ontspannen en genieten van de zon. Het eiland biedt verschillende watersporten zoals surfen, windsurfen en kitesurfen. Er zijn ook mogelijkheden om te duiken en snorkelen in de heldere wateren. Het eiland heeft ook verschillende natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de Corralejo duinen en de Cueva del Llano-grot.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur, biedt Fuerteventura ook verschillende musea en historische bezienswaardigheden. De voormalige hoofdstad Betancuria heeft bijvoorbeeld een interessante geschiedenis en verschillende monumenten en gebouwen uit de 15e eeuw. Andere populaire attracties zijn het Oasis Park, een dierentuin en botanische tuin, en het Acua Water Park, een waterpark met verschillende glijbanen en zwembaden.
Weer Fuerteventura

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5