Tenerife

Tenerife Spanje

Tenerife is een populaire bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een mix van zon, zee, cultuur en geschiedenis. Dit eiland is het grootste van de Canarische Eilanden en is gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika, maar het behoort tot Spanje. Tenerife heeft ongeveer 900.000 inwoners, waarvan er meer dan 400.000 in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife wonen.

De regio Tenerife

Tenerife is een eiland van uitersten. Het landschap varieert van witte zandstranden tot vulkanische rotsformaties en groene bossen. De meest bekende toeristische gebieden bevinden zich in het zuiden van het eiland, waar de temperaturen het hele jaar door warm zijn. In deze regio vind je de populaire badplaatsen zoals Playa de las Américas en Los Cristianos. In het noorden is het klimaat veel koeler en natter, waardoor het groener is en ideaal is voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier vind je de stad Puerto de la Cruz, een traditionele toeristische stad met een pittoresk centrum en prachtige tuinen.

Geschiedenis Tenerife

De geschiedenis van Tenerife gaat terug tot de prehistorie, waar het eiland werd bewoond door de Guanches, een volk dat bekend stond om zijn grotwoningen en mummificatiepraktijken. In 1493 ontdekte de Spaanse ontdekkingsreiziger Alonso Fernández de Lugo het eiland en claimde het voor Spanje. Tenerife was een belangrijke tussenstop voor de Spaanse koloniale handel en was een belangrijke bron van suikerriet en wijn. In de 20e eeuw ontwikkelde het eiland zich tot een populaire toeristische bestemming, met een bloeiende horeca-industrie.

Klimaat Tenerife

Het klimaat van Tenerife is het hele jaar door mild en zonnig, met temperaturen die gemiddeld tussen de 20 en 30 graden Celsius liggen. Het eiland kent echter wel een verschil in klimaat tussen het noorden en het zuiden. In het noorden is het koeler en natter, terwijl in het zuiden de temperaturen hoger liggen en er nauwelijks regen valt. Dit heeft invloed op het landschap en de flora en fauna op het eiland.

Interessante feiten

  • Het hoogste punt van Tenerife is de vulkaan Teide, die met zijn 3.718 meter niet alleen het hoogste punt van het eiland, maar ook van heel Spanje is. Teide is een actieve vulkaan en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Tenerife heeft een eigen microklimaat, wat betekent dat het eiland veel meer zonuren heeft dan het vasteland van Spanje. Dit maakt het eiland een ideale bestemming voor zonliefhebbers.
  • Het eiland heeft een eigen dialect, genaamd Canarisch. Dit dialect is een mix van Spaans, Portugees en Guanche, de taal van de oorspronkelijke inwoners van het eiland.
  • Tenerife is de thuisbasis van de grootste zonne-energiecentrale van Europa, genaamd Granadilla de Abona. De centrale levert energie aan meer dan 20.000 huishoudens.
  • In het zuiden van het eiland vind je een van de grootste rookvrije stranden van Europa, genaamd Playa de las Teresitas. Het strand is bedekt met fijn, goudkleurig zand dat speciaal is geïmporteerd uit de Sahara-woestijn.
  • Tenerife is een populaire bestemming voor sterrenkijkers vanwege de heldere hemel en de weinige lichtvervuiling. Het eiland heeft een eigen observatorium, genaamd Observatorio del Teide, dat zich op de top van de vulkaan Teide bevindt en een van de beste locaties ter wereld is voor astronomische observaties.

Vakantiemogelijkheden

Tenerife is een populaire vakantiebestemming, vooral vanwege het warme klimaat en de mooie stranden. Maar er is veel meer te doen dan alleen zonnebaden. Het eiland heeft een rijke cultuur en geschiedenis, met tal van historische bezienswaardigheden en musea. In Santa Cruz de Tenerife vind je bijvoorbeeld het Museo de la Naturaleza y el Hombre, een museum dat gewijd is aan de natuur en geschiedenis van de Canarische Eilanden. In Puerto de la Cruz vind je de botanische tuinen, die een prachtige collectie planten en bomen uit de hele wereld hebben.
Voor gezinnen met kinderen zijn er tal van attracties en pretparken op het eiland, zoals Siam Park, het grootste waterpark van Europa, en Loro Parque, een dierenpark met onder andere dolfijnen, orka’s en papegaaien. Verder zijn er op het eiland tal van restaurants en bars te vinden waar je kunt genieten van de lokale keuken en wijnen.
Weer Tenerife

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5