La Gomera

La Gomera Spanje

La Gomera is een van de minst bekende en minst bezochte eilanden van de Canarische Eilanden in Spanje. Het heeft een bevolking van ongeveer 22.000 inwoners en is bekend om zijn rustige en vredige sfeer, waarbij de natuurlijke omgeving centraal staat. Het is een perfecte plek voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie.

De regio La Gomera

La Gomera is een van de kleinere Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Marokko. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 370 km² en is bedekt met een uitgestrekte laurierbos en kloven die diep in de bergen snijden. Het eiland is vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rustige sfeer. De belangrijkste steden van La Gomera zijn San Sebastian, Valle Gran Rey en Agulo. Deze steden hebben elk hun eigen charme en karakter, met schilderachtige straatjes en historische gebouwen.

Geschiedenis La Gomera

La Gomera heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. De Guanches waren een volk dat bekend stond om hun vaardigheden in landbouw en handel. In de 15e eeuw arriveerden de Spanjaarden op het eiland en begon de kolonisatie. Tijdens deze periode werd het eiland gebruikt als een stopplaats voor Spaanse schepen die onderweg waren naar Amerika. Later werd het eiland gebruikt als een uitvalsbasis voor piraten en smokkelaars. Tegenwoordig is La Gomera een toeristische bestemming en heeft het een bloeiende toeristenindustrie.

Klimaat La Gomera

La Gomera heeft een subtropisch klimaat met milde temperaturen gedurende het hele jaar. De zomers zijn warm en droog, met temperaturen rond de 30 graden Celsius. De winters zijn mild en aangenaam, met temperaturen rond de 20 graden Celsius. Het eiland heeft een hoge luchtvochtigheid, wat het gevoel van de hitte kan versterken. De beste tijd om het eiland te bezoeken is tussen oktober en april, wanneer het weer aangenaam is en de kans op regen minimaal is.

Interessante feiten

  • La Gomera was een belangrijke halteplaats voor ontdekkingsreizigers op weg naar Amerika, waaronder Christoffel Columbus.
  • Het eiland heeft een unieke fluittaal, de Silbo Gomero, die al eeuwenlang wordt gebruikt als communicatiemiddel over lange afstanden.
  • In de hoofdstad van het eiland, San Sebastian, kan je een standbeeld vinden van Christoffel Columbus en zijn zoon Diego, ter herinnering aan hun verblijf op het eiland.
  • La Gomera is de thuisbasis van verschillende endemische plantensoorten, waaronder de kanarische dadelpalm en de laurierboom, die zijn terug te vinden in het Nationaal Park Garajonay.

Vakantiemogelijkheden

La Gomera is een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige vakantie, weg van de drukte van de grote steden. Het eiland biedt een scala aan activiteiten, zoals wandelen, fietsen, zwemmen en zonnebaden op de prachtige stranden. Een van de hoogtepunten van een vakantie op La Gomera is een bezoek aan het Nationaal Park Garajonay, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit park heeft een uitgestrekt laurierbos en biedt een prachtig uitzicht over het eiland. Een andere populaire activiteit is het verkennen van de historische steden van het eiland, zoals San Sebastian en Agulo, waar bezoekers de lokale cultuur kunnen ervaren door een bezoek te brengen aan de historische gebouwen en musea. Een andere aanrader is een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten die in de wateren rondom La Gomera leven.
Daarnaast biedt het eiland ook een gevarieerde keuken met verse vis, zeevruchten en lokale specialiteiten zoals almogrote, een typische kaasspread van het eiland. Ook kan je er genieten van lokale wijnen, geproduceerd op de vruchtbare grond van het eiland.
Als je op zoek bent naar ontspanning, zijn er talloze stranden waar je kan zonnebaden en zwemmen in de helderblauwe wateren van de Atlantische Oceaan. De populairste stranden zijn Playa de la Cueva en Playa de Valle Gran Rey.
Weer La Gomera

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5