Playa de las Américas

Playa de las Américas Spanje

Playa de las Américas is een bruisende stad aan de zuidkust van het Spaanse eiland Tenerife. De stad is gelegen in de gemeente Arona en heeft een bevolking van ongeveer 25.000 inwoners. Het is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld, vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en het bruisende nachtleven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de stad, de geschiedenis, het klimaat en de vakantiemogelijkheden in Playa de las Américas, evenals enkele leuke feiten over de stad.

De stad Playa de las Américas

Playa de las Américas is een moderne stad met een levendige sfeer. Het is vooral bekend om zijn grote verscheidenheid aan restaurants, bars en nachtclubs, evenals de talrijke winkels en uitgaansgelegenheden. Het gebied rondom de stranden van Playa de las Américas is een zeer populaire toeristische bestemming en biedt tal van accommodatiemogelijkheden, variërend van eenvoudige appartementen tot luxe resorts.
De stad is verdeeld in verschillende delen, waaronder het centrum van de stad, dat bekend staat als Veronicas Strip. Dit is het epicentrum van het nachtleven van Playa de las Américas en de thuisbasis van vele bars en nachtclubs die tot in de vroege uurtjes open blijven. Een andere populaire plek in de stad is het Siam Park, een groot waterpark met veel glijbanen en attracties.

Geschiedenis Playa de las Américas

Playa de las Américas is relatief jong in vergelijking met andere steden in Spanje. Het werd in de jaren ’60 opgericht als een toeristisch centrum om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar vakantiebestemmingen aan de zuidkust van Tenerife. In die tijd was het gebied nog relatief onontwikkeld en bestond voornamelijk uit landbouwgrond.
Met de komst van Playa de las Américas veranderde dit snel en begon de stad uit te groeien tot een belangrijk toeristisch centrum. Er werden hotels en appartementen gebouwd en de stad begon snel te groeien. Vandaag de dag is Playa de las Américas een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers.

Klimaat Playa de las Américas

Playa de las Américas heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar door warme temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 28 graden Celsius, terwijl het in de winter zelden onder de 20 graden Celsius zakt. Dit maakt het een populaire bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand.
Het weer in Playa de las Américas wordt beïnvloed door de passaatwinden en de oceaanstromingen die rond de Canarische Eilanden lopen. Dit zorgt voor een aangename bries die de hitte in de zomer wat verzacht. De zee rond de stad is ook het hele jaar door warm en ideaal om te zwemmen, snorkelen en duiken. De watertemperatuur varieert van ongeveer 19 graden Celsius in de winter tot 24 graden Celsius in de zomer.

Interessante feiten

  • Playa de las Américas heeft een eigen luchthaven, de Tenerife South Airport, die op ongeveer 20 minuten rijden van de stad ligt.
  • Het gebied rondom Playa de las Américas was ooit de thuisbasis van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van Tenerife.
  • In de buurt van Playa de las Américas ligt Los Cristianos, een andere populaire toeristische bestemming die ooit een klein vissersdorp was.
  • Het Siam Park, gelegen in Playa de las Américas, is vernoemd naar het voormalige koninkrijk Siam (nu Thailand) en heeft tal van attracties en glijbanen met een Thais thema.
  • Een van de meest populaire evenementen in Playa de las Américas is het Carnaval van Santa Cruz, dat elk jaar in februari of maart plaatsvindt. Het is een kleurrijk feest met optochten, muziek en dans en trekt tienduizenden bezoekers.
  • Playa de las Américas is de thuisbasis van een aantal golfbanen, waaronder de Golf Las Américas en de Golf Costa Adeje, die beide internationale toernooien hebben gehost.

Vakantiemogelijkheden

Playa de las Américas biedt tal van mogelijkheden voor vakantiegangers van alle leeftijden en interesses. Het gebied rondom de stranden is perfect voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Er zijn tal van stranden waar u kunt genieten van de zon en de zee, waaronder Playa de Troya, Playa de las Vistas en Playa del Camisón. Er zijn ook veel watersportactiviteiten beschikbaar, waaronder windsurfen, kitesurfen, zeilen en jetskiën.
Als u op zoek bent naar wat meer actie en avontuur, kunt u een bezoek brengen aan het Siam Park, een van de grootste waterparken ter wereld, of naar Aqualand, een ander groot waterpark met tal van attracties en glijbanen.
Playa de las Américas heeft ook een bruisend nachtleven en is een populaire bestemming voor jongeren en feestgangers. Het centrum van de stad, Veronicas Strip, heeft tal van bars en nachtclubs die tot in de vroege uurtjes open blijven.
Weer Playa de las Américas

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5