Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz Spanje

Puerto de la Cruz is een mooie stad in het noorden van het eiland Tenerife, Spanje. De stad is bekend om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en weelderige tropische tuinen. Met ongeveer 30.000 inwoners is Puerto de la Cruz een middelgrote stad, maar het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland. De stad biedt een geweldige vakantie-ervaring voor iedereen, van gezinnen tot koppels en individuele reizigers.

De stad Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is een mooie stad die zich uitstrekt langs de noordkust van Tenerife. De stad is omgeven door bergen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. De stad heeft veel te bieden, zoals een uitgebreide selectie van restaurants, bars, winkels en hotels. Er zijn ook veel bezienswaardigheden, zoals het Loro Parque, dat een van de grootste dierentuinen van Europa is, de botanische tuinen, die vol staan met prachtige planten en bloemen, en de historische wijk, die een fascinerende kijk biedt op de geschiedenis van de stad.

Geschiedenis Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz heeft een lange en rijke geschiedenis. De stad werd gesticht in de 16e eeuw en was oorspronkelijk een belangrijke haven voor de handel tussen Europa en de Nieuwe Wereld. In de 19e eeuw werd de stad een populaire vakantiebestemming voor de rijke Europese elite en kreeg het zijn eerste hotels. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Puerto de la Cruz een belangrijk toevluchtsoord voor gevluchte joden uit Europa. Sindsdien is de stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Spanje.

Klimaat Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz heeft een subtropisch klimaat met milde temperaturen gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 20 en 25 graden Celsius. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn. Dit maakt Puerto de la Cruz tot een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een aangenaam klimaat tijdens hun vakantie.

Interessante feiten

  • Puerto de la Cruz is de thuisbasis van de oudste botanische tuin van Spanje, opgericht in 1788.
  • In de buurt van Puerto de la Cruz ligt de vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje en een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  • Puerto de la Cruz was ooit de thuisbasis van de beroemde schrijver Agatha Christie, die in de stad verbleef tijdens een van haar reizen naar de Canarische Eilanden.
  • De stad is ook de locatie van het eerste hotel van Tenerife, het Hotel Taoro, dat in 1890 werd geopend en nog steeds in bedrijf is.
  • Puerto de la Cruz heeft een van de grootste papegaaiencollecties ter wereld, met meer dan 3000 papegaaien in de Loro Parque-dierentuin.

Vakantiemogelijkheden

Een vakantie in Puerto de la Cruz is een geweldige ervaring voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Er zijn tal van prachtige stranden in de omgeving van de stad, zoals Playa Jardín en Playa Martianez, die perfect zijn om te zwemmen, zonnebaden en watersporten. Naast de stranden zijn er tal van andere activiteiten te doen in Puerto de la Cruz, zoals een bezoek aan de Loro Parque, het verkennen van de Botanische Tuin, en het bezichtigen van historische bezienswaardigheden zoals het Castillo San Felipe. Ook zijn er tal van bars, restaurants en winkels te vinden in het centrum van de stad, waar je heerlijk kunt genieten van de lokale keuken en cultuur.
Een van de hoogtepunten van een vakantie in Puerto de la Cruz is het jaarlijkse Carnaval, dat plaatsvindt in februari of maart. Het carnaval van Puerto de la Cruz is een van de grootste en meest spectaculaire carnavals van Spanje, met kleurrijke kostuums, parades en feesten die de hele stad op zijn kop zetten. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van een onvergetelijke feestelijke sfeer.
Naast het carnaval zijn er ook tal van andere evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden in Puerto de la Cruz. Zo is er het Festival Internacional de Música de Canarias, een internationaal muziekfestival dat elk jaar in januari en februari plaatsvindt. Het festival trekt muzikanten en publiek van over de hele wereld en biedt een breed scala aan muziekstijlen, van klassiek tot jazz en pop.
Weer Puerto de la Cruz

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5