Cadaqués 

Cadaqués - een juweel aan de Middellandse Zee

Cadaqués, gelegen aan de spectaculaire Costa Brava in Catalonië, Spanje, is een van die zeldzame bestemmingen die nog steeds de authenticiteit en het charme van een vissersdorp heeft weten te behouden. Dit schilderachtige stadje is al decennia een magneet voor kunstenaars, schrijvers en reizigers die op zoek zijn naar rust en inspiratie. In deze gids nemen we je mee op een reis door Cadaqués, waar je meer zult ontdekken over de geschiedenis, de adembenemende landschappen en de onweerstaanbare aantrekkingskracht van deze betoverende plek.

Cadaqués heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken en Romeinen. Het was ooit een belangrijke nederzetting voor zoutwinning en visserij. Gedurende de jaren is het stadje echter bekend geworden vanwege de kunstenaars die hier hun toevlucht zochten, waaronder de beroemde schilder Salvador Dalí. De invloed van deze kunstenaars heeft Cadaqués getransformeerd tot een cultureel centrum en heeft bijgedragen aan de unieke sfeer.

Wat is er te zien in Cadaqués?

1. Dalí’s Huis in Portlligat

Een hoogtepunt van een bezoek aan Cadaqués is het huis van Salvador Dalí in Portlligat. Dit huis, ooit een bescheiden vissershuisje, is nu een museum dat de persoonlijke leefruimte en creatieve omgeving van Dalí onthult. De surrealistische inrichting en uitzichten op de Middellandse Zee maken dit een onvergetelijke ervaring.

2. Kerk van Santa Maria

De kerk van Santa Maria is een opvallend voorbeeld van Catalaanse gotische architectuur en dateert uit de 16e eeuw. De kerk staat op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op Cadaqués en de omliggende baaien. Het interieur is indrukwekkend met zijn altaarstuk en houten retabels.

3. Cap de Creus Natuurpark

Cadaqués is de toegangspoort tot het prachtige Cap de Creus Natuurpark, een van de meest ongerepte en spectaculaire kustgebieden van Spanje. Je kunt wandelen langs de ruige kustpaden en genieten van de ongelooflijke uitzichten over de zee en de rotsachtige kustlijn. Het park herbergt ook enkele zeldzame planten- en diersoorten.

De magische atmosfeer

Cadaqués heeft een betoverende sfeer die moeilijk te beschrijven is. Het stadje bestaat uit smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huizen met blauwe luiken en gezellige pleintjes. Het is een genot om te dwalen door de kronkelende straten en te genieten van de mediterrane architectuur en de geur van de zee.

Cadaqués heeft ook een bruisend kunstenaarsleven. In de lokale galerieën en ateliers kun je de werken bewonderen van getalenteerde schilders, beeldhouwers en ambachtslieden. De stad heeft talloze gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van de Catalaanse keuken en verse visgerechten.

Cadaqués is een plek die je niet snel zult vergeten. Het is een bestemming die je uitnodigt om te vertragen, te genieten van de schoonheid van de natuur en geïnspireerd te worden door de artistieke erfenis van het stadje. Of je nu het huis van Dalí bezoekt, de kronkelende straatjes verkent of gewoon ontspant op een van de afgelegen stranden, Cadaqués biedt een onvergetelijke ervaring aan de Middellandse Zee. Ontdek zelf waarom dit stadje zoveel harten heeft veroverd en waarom het een must-visit bestemming is aan de Costa Brava.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5