Puerto del Carmen

Puerto del Carmen Spanje

Puerto del Carmen is een prachtige badplaats gelegen aan de oostkust van het Spaanse eiland Lanzarote, dat deel uitmaakt van de Canarische eilanden. De stad heeft ongeveer 11.000 inwoners en trekt jaarlijks vele toeristen aan vanwege de witte zandstranden, heldere wateren en het zonnige weer het hele jaar door. Het is dan ook een populaire bestemming voor vakantiegangers uit heel Europa. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de stad, de geschiedenis, het klimaat en wat je kunt doen tijdens een vakantie in Puerto del Carmen.

De stad Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is gelegen aan de oostkust van Lanzarote en is de grootste badplaats van het eiland. Het is een bruisende stad met een ontspannen sfeer, waar je kunt genieten van de zon, zee en het strand. De stad heeft een levendige boulevard met vele winkels, restaurants en bars. Het centrum van Puerto del Carmen is een doolhof van straatjes en steegjes, waar je kunt dwalen en de charme van de stad kunt ontdekken.

Geschiedenis Puerto del Carmen

De geschiedenis van Puerto del Carmen gaat terug tot de jaren 60, toen het nog een klein vissersdorpje was. In de jaren 70 en 80 groeide de stad uit tot een populaire vakantiebestemming, vooral vanwege de unieke architectuur van de gebouwen, ontworpen door de beroemde kunstenaar en architect César Manrique. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland en het behoud van de lokale cultuur en tradities. Het werk van Manrique is nog steeds te zien in de stad, met prachtige gebouwen en monumenten die zijn ontworpen om de natuurlijke omgeving te respecteren.

Klimaat Puerto del Carmen

Het klimaat in Puerto del Carmen is subtropisch, met warme temperaturen het hele jaar door. De zomermaanden zijn de warmste, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden Celsius, terwijl de wintermaanden mild zijn, met temperaturen rond de 20 graden Celsius. De zon schijnt hier gemiddeld 8 uur per dag en het regent hier zelden, waardoor het een perfecte bestemming is voor een zonvakantie.

Interessante feiten

  • Lanzarote is het meest oostelijke eiland van de Canarische eilanden en ligt op slechts 100 kilometer van de kust van Afrika.
  • Puerto del Carmen heeft een jaarlijks carnaval, dat bekend staat om zijn kleurrijke kostuums en parades.
  • Het eiland Lanzarote heeft de bijnaam “het eiland van de vulkanen” vanwege de vele vulkanen die op het eiland te vinden zijn.
  • De nationale vogel van Lanzarote is de hubara, een vogel die alleen op de Canarische eilanden te vinden is.
  • De bevolking van Lanzarote staat bekend om zijn liefde voor kunst en cultuur, met veel kunstgaleries en culturele evenementen het hele jaar door.

Vakantiemogelijkheden

Als je op vakantie gaat naar Puerto del Carmen, zijn er tal van activiteiten die je kunt doen. Allereerst zijn er de prachtige stranden, waar je kunt zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Er zijn ook tal van watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën, parasailen en windsurfen. Als je liever aan land blijft, zijn er veel wandel- en fietsroutes beschikbaar, waarbij je kunt genieten van de prachtige landschappen en vergezichten. In het centrum van de stad zijn er veel restaurants, bars en winkels, waar je kunt genieten van de lokale gerechten en souvenirs kunt kopen.
Een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya is zeker de moeite waard tijdens je vakantie in Puerto del Carmen. Dit park bestaat uit vulkanische landschappen met indrukwekkende kraters, lavavelden en geisers. Je kunt hier een rondleiding maken met een bus, waarbij je kunt genieten van de prachtige uitzichten en meer te weten kunt komen over de geologische geschiedenis van het eiland.
Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakantie in Puerto del Carmen is de Jameos del Agua-grot. Dit is een ondergrondse grot, ontworpen door César Manrique, die een unieke ervaring biedt met prachtige natuurlijke zwembaden en tunnels. In deze grot vind je ook een museum over de geologie en geschiedenis van het eiland.
Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Lanzarote, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Cueva de los Verdes-grot. Deze grot is ontstaan door vulkanische activiteit en biedt een uniek inzicht in de geologische geschiedenis van het eiland. Tijdens een rondleiding door de grot kom je meer te weten over de inheemse bevolking van Lanzarote en de manier waarop ze leefden.
Weer Puerto del Carmen

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5