Murcia

Murcia Spanje

Murcia, de zevende grootste stad van Spanje, is gelegen in het zuidoosten van het land en heeft een bevolking van ongeveer 450.000 mensen. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur, heerlijk eten en een rijke geschiedenis. Murcia is een populaire vakantiebestemming voor zowel toeristen uit binnen- als buitenland en biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor alle leeftijden.

De stad Murcia

Murcia is gelegen in de regio Murcia en is de hoofdstad van deze provincie. De regio is bezaaid met talloze historische en culturele bezienswaardigheden en staat bekend om haar prachtige natuur en landschappen. Van de stranden van de Costa Calida tot de bergen van de Sierra Espuna, de regio heeft voor iedereen iets te bieden. Murcia is ook beroemd om haar uitstekende keuken, vooral om de beroemde “arroz al horno” (rijst uit de oven), “zarangollo” (een soort ratatouille met ei) en “pastel de carne” (hartige taart met gehakt).

Geschiedenis Murcia

Murcia heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was een belangrijke handelspost en speelde een belangrijke rol tijdens de Moorse overheersing. Veel van de architectuur in de stad weerspiegelt deze invloeden, zoals de prachtige kathedraal van Murcia, gebouwd in de 14e eeuw, die een mix van gotische, barokke en renaissance stijlen heeft. Andere belangrijke historische bezienswaardigheden in de stad zijn het bisschoppelijk paleis, het Romeinse theater en het kasteel van Monteagudo.

Klimaat Murcia

Murcia heeft een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en zachte winters. De zomers zijn warm en zonnig, met temperaturen die vaak boven de 30 graden Celsius uitkomen. De beste tijd om Murcia te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer de temperaturen wat lager zijn en de drukte van de zomermaanden is verdwenen.

Interessante feiten

  • Murcia is de geboorteplaats van de beroemde Spaanse beeldhouwer Francisco Salzillo, die vele prachtige beelden en sculpturen heeft gemaakt die te zien zijn in de stad en in het Salzillo Museum.
  • Murcia staat bekend als de “huerta”, wat moestuin betekent, vanwege de uitgestrekte akkers en velden waar groenten en fruit worden verbouwd. Het gebied staat vooral bekend om haar citrusvruchten en paprika’s.
  • Murcia heeft een eigen voetbalclub, Real Murcia, die speelt in het Estadio Nueva Condomina, dat plaats biedt aan meer dan 30.000 toeschouwers.
  • Het festival van Murcia, ook bekend als het Fiestas de Primavera, wordt elk jaar in april gehouden en is een van de grootste festivals van de regio. Het festival wordt gevierd met parades, muziek, dans en vuurwerk.
  • Murcia heeft een van de grootste kathedralen in Spanje, de Catedral de Santa Maria, die meer dan 600 jaar geleden werd gebouwd

Vakantiemogelijkheden

Een vakantie in Murcia biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning, cultuur en avontuur. Het verkennen van de historische stad is een absolute must, met de prachtige kathedraal van Murcia en het bisschoppelijk paleis als hoogtepunten. De stad heeft ook talloze musea en galerijen, waaronder het Salzillo Museum, dat de werken van de beroemde beeldhouwer Francisco Salzillo herbergt.
Voor wie op zoek is naar ontspanning, biedt Murcia een groot aantal prachtige stranden, waaronder La Manga del Mar Menor, een 21 km lang schiereiland dat de Mar Menor van de Middellandse Zee scheidt. Hier kan je genieten van kristalhelder water en prachtige zandstranden.
Voor wie avontuurlijker is ingesteld, biedt de regio talloze mogelijkheden voor wandelen en fietsen, zoals de Sierra Espuna, een bergketen in de buurt van Murcia met een prachtige natuur en vele wandel- en fietsroutes. Ook kan je hier prachtige uitzichten en dieren in het wild spotten.
Weer Murcia

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5