Mojácar 

Mojácar - een betoverend Andalusisch juweel

Welkom in Mojácar, een van de meest charmante en schilderachtige dorpjes aan de kust van Andalusië, Zuid-Spanje. Mojácar heeft de harten van reizigers al lang geleden veroverd, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Dit stadje, gelegen op een heuveltop, biedt niet alleen adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee, maar heeft ook een intrigerende geschiedenis die teruggaat tot het tijdperk van de Moren. Laten we samen afdalen in de rijke cultuur en schoonheid van Mojácar, een plaats die terecht bekend staat als “het witte dorp.”

Wat is er te zien in Mojácar?

1. Pueblo Antiguo (Oud Stadsgedeelte)

Een van de meest onmisbare plekken in Mojácar is het Pueblo Antiguo, het oude stadsgedeelte dat zich boven op de heuvel bevindt. Hier vind je smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huizen met felgekleurde deuren en ramen, en bloemrijke balkons. Wandel door deze doolhofachtige straatjes en je waant je in een sprookje. Vergeet niet omhoog te klimmen naar het kasteel van Mojácar, waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt over de hele omgeving.

2. Playa de Mojácar (Mojácar Strand)

Mojácar biedt niet alleen de schoonheid van een historisch dorp, maar heeft ook prachtige stranden aan de Middellandse Zee. Playa de Mojácar is een populaire bestemming voor zonliefhebbers. Met zijn gouden zand, heldere water en diverse restaurants en bars is dit strand de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de Spaanse zon.

3. Fuente Mora (Moorse Fontein)

De Fuente Mora is een overblijfsel uit de Moorse periode van Mojácar. Deze fontein, gemaakt van marmer, staat centraal op een sfeervol plein in het oude stadsgedeelte. Het is niet alleen een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur, maar het is ook een plaats waar locals en bezoekers graag samenkomen.

4. Iglesia de Santa María (Kerk van Santa María)

De kerk van Santa María, gelegen in het historische centrum, is een andere opvallende bezienswaardigheid. De architectuur van de kerk is een mix van gotische, barokke en renaissancestijlen, en het interieur is even indrukwekkend. De kerk heeft een rijke geschiedenis en is een must-see voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.

Cultuur en Tradities in Mojácar

1. Semana Santa (Heilige Week)

Net als in veel Spaanse steden en dorpen wordt de Heilige Week, Semana Santa, in Mojácar groots gevierd. Tijdens deze week worden religieuze processies gehouden, waarbij beelden en versierde karren door de straten van het oude stadsgedeelte worden gedragen. Dit is een unieke kans om de lokale religieuze tradities en de prachtige processies te ervaren.

2. Moorse erfgoed

De geschiedenis van Mojácar is nauw verbonden met de Moorse overheersing. In de straten en architectuur van het oude stadsgedeelte kun je nog steeds sporen van deze invloed zien. De bewoners van Mojácar koesteren hun Moorse erfgoed en er zijn diverse evenementen en feesten die deze invloed vieren, zoals het Moros y Cristianos-festival, waarbij de historische gebeurtenissen van de herovering van het stadje worden nagespeeld.

Mojácar is een bestemming die je meeneemt op een reis door de geschiedenis en de cultuur van Andalusië. Het is een plek waar de oude charme samengaat met moderne voorzieningen en waar het adembenemende uitzicht op zee de perfecte aanvulling is op de witte huizen die de heuvel sieren. Of je nu wilt ontspannen aan het strand, door smalle straatjes wilt slenteren, de lokale cultuur wilt omarmen of de rijke geschiedenis wilt ontdekken, Mojácar zal je betoveren en inspireren. Plan je reis naar dit prachtige dorp en ervaar zelf de magie van Mojácar.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5