Haro

Haro - een wijnparadijs in La Rioja

Welkom in Haro, een schilderachtig stadje gelegen in het hart van de wereldberoemde wijnstreek La Rioja, in het noorden van Spanje. Haro, vaak aangeduid als de wijnhoofdstad van La Rioja, is een betoverende bestemming voor wijnliefhebbers en cultuurliefhebbers. In deze gids nemen we je mee op een reis door Haro, waarbij we de redenen onthullen waarom deze stad zo populair is en wat je kunt verwachten wanneer je deze prachtige plek bezoekt.

De geschiedenis van Haro gaat terug tot de middeleeuwen, en het heeft een rijke erfenis die nog steeds zichtbaar is in de oude stadskern. De stad heeft een bijzondere band met de wijnproductie, die teruggaat tot de tijd van de pelgrims op weg naar Santiago de Compostela, die hier vaak stopten om te rusten en wijn te proeven. Deze historische wortels hebben Haro gemaakt tot wat het vandaag is: een paradijs voor wijnliefhebbers.

Wat is er te zien in Haro?

1. Bodegas (Wijnkelders)

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Haro is het verkennen van de vele bodegas of wijnkelders. Hier kun je getuige zijn van het wijnproductieproces, van de oogst van de druiven tot het rijpen van de wijn in eikenhouten vaten. Sommige van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje bevinden zich hier, zoals Bodegas Muga, Bodegas López de Heredia, en Bodegas Roda. Mis niet de kans om enkele van ’s werelds beste wijnen te proeven.

2. Plaza de la Paz

Het centrale plein van Haro, de Plaza de la Paz, is een charmante plek om te ontspannen en de lokale sfeer op te snuiven. Het plein is omgeven door historische gebouwen en gezellige cafés, ideaal voor een kopje koffie of een glas wijn. Het is ook de locatie van de jaarlijkse Batalla del Vino (Wijngevecht), een uniek evenement waarbij duizenden mensen elkaar met wijn besprenkelen.

3. Parroquia de Santo Tomás (Kerk van Santo Tomás)

De Parroquia de Santo Tomás is een indrukwekkende kerk met een mix van architecturale stijlen, waaronder gotische en barokke elementen. Het is een belangrijk cultureel en religieus centrum in de stad en zeker een bezoek waard.

De beroemde Batalla del Vino

Een van de meest unieke evenementen in Haro is de jaarlijkse Batalla del Vino, ook wel bekend als het Wijngevecht. Elke 29 juni verzamelen duizenden mensen zich op de heuvels boven Haro gekleed in witte kleding en gewapend met emmers, waterpistolen en flessen wijn. Het doel is simpel: elkaar met wijn besprenkelen totdat iedereen doordrenkt is. Het is een vrolijk en kleurrijk evenement dat het hoogtepunt vormt van de festiviteiten ter ere van San Pedro, de beschermheilige van Haro.

De gastronomie van Haro is een genot voor de zintuigen. De stad herbergt talloze restaurants en tapasbars waar je kunt genieten van de heerlijke regionale gerechten, zoals geroosterd lamsvlees en pimientos del Padrón (gebakken groene pepers). Vergezel je maaltijd met een glas lokale Rioja-wijn voor de perfecte culinaire ervaring.

 

Haro is een bestemming die de harten van wijnliefhebbers sneller zal doen kloppen, maar het heeft ook veel te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. De charme van de oude stad, de heerlijke wijn en de levendige festivals maken Haro tot een must-visit locatie in La Rioja. Of

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5