Comillas

Comillas - waar geschiedenis en schoonheid samenkomen

Stel je een pittoresk stadje voor aan de noordkust van Spanje, waar historische architectuur harmonieus samengaat met de natuurlijke schoonheid van de omliggende kustlijn. Welkom in Comillas, een juweel van een stad gelegen in de regio Cantabrië, in het noorden van Spanje. Comillas is een stad die populair is vanwege zijn unieke charme, rijke geschiedenis en prachtige landschap. Het is een bestemming die bezoekers betovert met zijn unieke combinatie van cultureel erfgoed en natuurlijke pracht. Laten we samen Comillas verkennen, een stad die je meeneemt op een reis door de tijd.

Wat is er te zien in Comillas?

1. Universidad Pontificia (Pontificale Universiteit)

Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Comillas is de Pontificale Universiteit, een meesterwerk van de Catalaanse modernistische architect Lluís Domènech i Montaner. Het gebouw is een voorbeeld van de unieke architectuur die je in Comillas zult vinden en herbergt een rijke geschiedenis als voormalig zomerverblijf van koning Alfonso XIII.

2. El Capricho de Gaudí (Het grillige werk van Gaudí)

Antoni Gaudí, de beroemde Catalaanse architect, heeft ook zijn stempel gedrukt op Comillas met zijn creatie, El Capricho. Dit betoverende gebouw, gebouwd voor de rijke zakenman Máximo Díaz de Quijano, is een meesterwerk van modernistische architectuur en staat bekend om zijn speelse en kleurrijke ontwerp.

3. Palacio de Sobrellano (Sobrellano-paleis)

Het Sobrellano-paleis is een indrukwekkend neogotisch gebouw dat is gebouwd voor de markies van Comillas, Antonio López y López. Het paleis is omgeven door prachtige tuinen en heeft een opvallende architectuur. Binnenin vind je een kapel met glas-in-loodramen die de aandacht trekken.

4. Playa de Comillas (Comillas-strand)

Comillas heeft ook een schilderachtig strand waar je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de Cantabrische Zee. Het strand is perfect om te zwemmen en te zonnebaden, en de omringende kliffen bieden spectaculaire uitzichten.

Cultuur en traditie in Comillas

Een van de meest opvallende lokale tradities in Comillas is het feest van de Virgen del Carmen, de beschermheilige van vissers. Elk jaar wordt dit festival gevierd met processies en festiviteiten aan de kust. Het is een gelegenheid om de diepgewortelde maritieme cultuur van Comillas te ervaren.

Comillas staat ook bekend om zijn gastronomie, waarbij verse vis en zeevruchten een prominente rol spelen. Probeer lokale specialiteiten zoals verse ansjovis, calamares a la romana (gefrituurde inktvisringen) en marmita (een stoofpot van tonijn en aardappelen).

Comillas is een stad doordrenkt van geschiedenis en omringd door natuurlijke pracht, en het biedt bezoekers een onvergetelijke reiservaring. Of je nu de historische bezienswaardigheden wilt verkennen, wilt ontspannen aan het strand, of wilt genieten van de plaatselijke cultuur en gastronomie, Comillas heeft voor elk wat wils. Plan je bezoek aan deze betoverende stad en laat je onderdompelen in zijn rijke erfgoed en schitterende omgeving.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Spanje via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5